Categorie:Serii de articole

De la Capisci

Salt la: navigare, căutare

Seriile de articole Capisci sunt colecţii coerente de articole care acoperă o temă dată.

Articolele de pe Internet sunt de regulă fragmentate pe subiecte destul de înguste. La Capisci încercăm să explorăm fiecare subiect până la limitele lui fireşti, chiar dacă asta presupune să încălcăm nişte graniţe – nu ne supără deloc să facem o paranteză evoluţionistă într-un articol despre monitoare sau o paranteză istorică într-un articol despre Sistemul Internaţional. Dar chiar şi aşa, există nişte limite impuse de împărţirea materialului pe articole: prin firea lucrurilor, explorarea „până la capăt” a unor subiecte ar duce la suprapuneri şi am părea cabotini dacă am repeta acelaşi material în mai multe articole (unde pui că şi lectura ar fi teribil de plictisitoare).

În dorinţa de a împăca şi capra şi varza am implementat soluţia seriilor de articole. În acest fel materialul este în continuare împărţit în articole bine delimitate, dar explorarea subiectelor se face într-o ordine suficient de bine cristalizată de-a lungul seriei încât aceasta să se constituie într-un lanţ coerent.

Fiecare articol care prezintă o serie include subiectele majore explorate în seria respectivă şi indică ordinea în care trebuie parcurse materialele pentru a obţine o înlănţuire firească.

Articole din categoria "Serii de articole"

Această categorie conţine doar următoarea pagină.

C